Oppsummert: Naturkrefter, opplevelser, nedturer og oppturer.

Expedition Haukelifjell Winter Camp 2012 er nå historie.

Denne ekspedisjonen kan best oppsummeres slik; Naturkrefter, opplevelser, nedturer og oppturer. Den inneholdt litt av alt; dramatikk, naturopplevelser på godt og vondt, enestående kameratskap. Den har gått fra dyp fortvilelse til solide oppturer.

Som datoen og tidspunktet tilsier, så har ekspedisjonen blitt avsluttet før tiden. Dette var av sikkerhetsmessige og helsemessige årsaker. Her viker vi aldri. Elevene skal ha opplevelser, men sikkerhet vil alltid gå foran.

Siste døgnet kan beskrives slik;

Dagen da gutta kom opp, begynte det å blåse kraftig opp som tidligere skrevet.

På forhånd hadde vi gravd ferdig snøhula til oss selv og godt i gang med den ene snøhula til elevene før vi dro ned og møtte elevene da de kom. For å hindre snø inn i hulene (som var en liten utfordring i seg selv), satte vi vedhauger, en stor fellesutstyrkasse, samt spader foran åpningene. Det skulle da forhindre at vi fikk mer å gjøre enn nødvendig. Trodde vi....

Denne kvelden inneholdt også en del ting som var utenfor vår kontroll, såpass alvorlig at ekspedisjonen måtte brytes av helsemessige årsaker. Og når det i tillegg igjen var meldt grisevær utover onsdagskveld og torsdagsmorgen, så bare bekreftet dette det tunge valget; Ekspedisjonen kunne ikke fortsette.

Derfor var tanken at onsdagen skulle bli av en annen art! Vi visste at dagen etter skulle det bli en bedre dag værmessig sett. Elevene trengte opptur nå.

Etter en god nattesøvn inne i sovesalen, så skulle vi ut til Base Camp å vise området til elevene, samt la elevene ta del i hulegraving og gi de erfaringer.

Sol, snødekte vidder denne onsdagsmorgen. Her snakker vi kontraster uten sidestykke. Fra å bli kastet rundt av storm med orkan i kastene på kvelden, fra å kunne stå med kroppen i 45 graders vinkel mot vinden, til dette...Knallblå himmel, slående vakre hvite fjell - Norsk natur på sitt vakreste!

Men etter oppturen, hva kommer da? Joda, ny nedtur, sjokket over stormens herjinger. Men vi velger å se slik på det: Dette var lærerikt!!!!

Hele dalen(!) der snøhulene var gravd var borte... Denne lille dalen av en Base Camp var visket bort. Igjen lå det en stor snøhaug. Huleområdet var blåst bort og igjen. Fellesutstyrskassa med alt nødvendig utstyr tapt. (Har satt folk på saken for å lete. Kommer nok frem igjen med litt østavær og mildere temperaturer).

 

Før stormen... 

Etter stormen... 
                                                       

I ettertid...

Gutta ble sendt ned fra Haukelifjell med bussen onsdag ettermiddag kl 1630.

Ikke alt ble som tenkt. Ikke alt ble som forutsett. Men disse gutta har likevel vist noe viktig; Samholdet, vennskapet og slike naturopplevelser vil være der i minnet en plass. Dette vil dere alltid ha felles. Plutselige situasjoner som krevde øyeblikkelig handling, dere var der for hverandre.

Dere har fulgt et undervisningsopplegg i snart tre år. Dere har møtt opp, deltatt på våre aktiviteter. Dere har nå altså gjennomført Expedition Haukelifjell Winter Camp 2012. Respekt, gutter...

Dere er virkelig en super gjeng. Ta dette med inn i klasserommet igjen. Dere viser gang på gang hva som bor i dere. Ta dette frem mot slutten av 10.trinn. Det er nå det gjelder!!!

Friluftshilsen fra stolte lærere og en stykk "voffs"

(Under følger det bilder tatt av elever og oss)

 

 

 

 

4 kommentarer

Ronny Lindgren

16.feb.2012 kl.11:57

Flott jobbet med ungdommene. Fikk tips av din svigermor om bloggen: Ni gjør et strålende arbeid med ungdommene og friluftsliv er perfekt måte å arbeide med barn og unge. Skogen og fjellet er det beste "klasserommet"!

M.v.h Ronny Lindgren Røyrvik

Admin

16.feb.2012 kl.15:14

Takk for ros. Vi er heldige som kan jobbe med ungdommer på denne måten. Her lærer ungdommene mye, opplever enda mer og husker "alt".

Marianne og Ida

21.feb.2012 kl.17:43

Til alle gutta i friluftsgruppa!

Nå har vi ankommet vindskjeive til Finse, etter å ha hatt storm i siden over Hardangervidda. Det har til tider føltes litt som å stå i en flymotor. I løpet av turen har vi tenkt og snakket om dere, og hvor sterkt inntrykk kameratskapet og samholdet deres gjorde på oss. Vi håper dere hadde en fantastisk dag med ekspedisjon! Dere er en herlig gjeng! Vi sees igjen på et fjell en gang! Fjellhilsen fra Marianne og Ida

Admin

23.feb.2012 kl.23:25

Hei Marianne & Ida!

Tusen takk for en hyggelig hilsen fra dere. Skal overbringe denne videre. Dere imponerte oss virkelig. Dere gjør det mange drømmer om, færre realiserer og knapt noen gjennomfører. Respekten er stor! Lykke til videre på deres ferd. Skal følge dere videre, og ja, kanskje sees vi på et eller annet fjell igjen!

Skriv en ny kommentar

hits