På plass oppe på HaukelifjellKlokka  0300 startet vi fra Eidsvoll opp til Haukelifjell. Turen gikk fint, stedvis veldig glatt, men likevel fine kjøreforhold. Noe Junk-food på vei opp, lufting av "Luna" og x-antall kaffepauser tar tid.

Klokka 1100 kjørte vi inn på området her oppe. Og for et syn - snødekte vidder, kompakt hard snø, gløtt av blå himmel. Ingenting å klage på rett og slett.

Etter noe ompakking, sortering av utstyr, mottak av vedbestillingen vår, så var vi omsider klar for snøhulejobbing.

Halvannen time senere labbet vi ut og over Ståvatn før vi ankom Base Camp. Området var nesten ikke til å kjenne igjen fra i fjor. Snøen fikk det til å se totalt annerledes ut. Snøskavler lå annerledes, svært lite snø enkelte områder, enorme mengder andre plasser. 

Vårt arbeid har i dag bestått av å grave snøhuler. Arbeidet har gått fint, men slitsomt var det!

Værmessig så har vi allerede kjent på kontrastene her oppe. I det ene øyeblikket varmet sola skikkelig, for så i neste der vi ikke så en meter foran oss. Herlig!!! Men i morgen blir det friskt; Med værmeldinger på 20-21 m/s (!) vli det "røske godt" tirsdag. Satser på å være langt på vei ferdig med hulegraving før vi blir tatt av vinden :)

Dette betyr i praksis at det kan bli vanskelig å gjennomføre bloggskriving i morgen (men følg likevel med). Nå er det natta for oss lærere.

Eirik

Mats

 


Enestående vakkert og majestetisk...

Den glade vandrer...


Værforandring på gang...

Godt å være i gang med ekspedisjonen

Blant de første spadetak

Problem med fokus når to labber ble plantet i ryggen av voffs...

Nyte, nyte, nyte, nyte....

Godt i gang med hule 1

Mye folk i fjellet, nok å følge med på.

Friluftshilsen "To trøtte typer og en sliten voffs"

 

4 kommentarer

Arnfinn

13.feb.2012 kl.21:15

Dauven så fint. Tipper det er to slitne karer og ei trøtt bikkje. Blir fint når gutta kommer i morgen, de får det tøft, har sett værmeld. dere får satse på at hulene er ferdig før 20.00 det er da vind styrken er på topp i følge yr. Lykke til, følger dere hver dag

Admin

13.feb.2012 kl.21:19

Takk for det. Her nyter vi! Vi skal gjøre vårt beste for at ungdommene skal få minne for livet!

Langbakken

13.feb.2012 kl.21:28

Misunnelig til de grader.... Håper dere får det like bra som vi hadde det der oppe. Ser fantastisk ut der oppe. Bloggen følges hver dag ;-)

Dag Engebraaten

13.feb.2012 kl.22:11

Flotte bilder fra et flott sted. Håper fortsettelsen blir like bra. Gutta som kommer er sikkert spent på hva som venter dem.

Skriv en ny kommentar

hits