Gutter med trøkk i!


Godt humør - enda bedre mot... Her på vei over Ståvann i retning Basecampen.

Endelig var gutta på plass!

Det var en ren nytelse å se gutta stige ut av drosja. Endelig var de klar for vinterfjellet og den tøffe typen friluftsliv - den type friluftsliv som heller mot det mer ekstreme, enn ren kosetur. Gutta hadde fått klare instrukser med tanke på den enorme rasfaren i fjellsiden bortenfor, det å følge oppstikket løype på grunn av usikker is i enkelte områder, det å innta tilstrekkelig med mat og drikke. Dette gikk veldig bra. Gutta våre er utrolig til å motta beskjder, likevel stille spørsmål ved de, men samtidig følge instrukser! Kan ikke annet enn beundre lærevilligheten her ute i snø-ødet!

På plass i Basecampen - Arbeidet; fra hardt til hardere...

Etter en noe tung tur inn til Basecampen, så var planen veldig klar for hva som skulle skje. De første skulle jobbe videre på snøhula som lærerne hadde begynt på dagen før. Noen fikk ansvaret for å hente veden ned til Basecamp, noen klargjøre bålgrop, mens andre bare hente seg inn igjen etter skituren. Jobben med snøhula gikk på omgang, to inne - en ute som kastet snøen videre. En snøhule til fem storvokste gutter setter krav til størrelse på hula og en "voksen" kuldegrop. Videre er utformingen svært viktig med tanke på funksjonalitet. Her jobbet elevene og lærene som et team SKAL jobbe. Vi venter ikke til den som graver spør; "Kan noen overta?" - Vi tilbyr oss å jobbe...Dette fungerte utmerket. Ingen som klager, dette bare økte effektiviteten. Maten for kvelden var kokte grillpølser. Kanskje ikke gourmetmat, men for sultne kropper fungerte dette veldig bra! 

Klokka 01:30 var det stille i leiren og i snøhulene. De første sto opp kl 0900, mens de siste av gutta sto opp rundt 10:30 i morges. De fleste har vært totalt i drømmeland og har hatt en god natts søvn. Herlig å høre og se.


Leirjobb - Ingen som sluntrer unna!

 
 Mye utstyr som skal holdes rede på - viktig med orden og forutsigbarhet i leiren.


Inngangspartiet til ishotellet vårt!


Bildet taler for seg - Herlig gjeng!


Komfort for "Luna" - Ekspedisjonens yngste medlem med sine 3,5 mnd


Frokostklubben - Viktig for videre feltliv. "Uten mat & drikke" etc..etc...


Flybensin for lærerkroppene - Religiøs stund - bålkaffen skal inntas...
 


Blide gutter nede i bålgropa!

Elevene ønsket å sende mange hilsener hjem. Ord som "skal brenne skiene når jeg kommer hjem, "mamma", "pappa", "kjærester" "sussebass" - her koblet jeg ut og la i vei ned for blogging. Konklusjonen er at gutta har det bra!

NB! Blogging fra dagen i dag og torsdag er noe usikkert. Dette avhenger av tid, åpne vei og trasnport. Men vi prøver løpet av morgen formiddag!

Friluftshilsen fra ekspedisjonsgutta i Haukelifjell - Fjellet der alt er åpnet, bare ikke veiene...

11 kommentarer

Fredrik klaseie!

16.feb.2011 kl.16:47

Nå er jeg stolt over min bror!(Jørgen) ha en fin tur videre:)

Ole Klaseie

16.feb.2011 kl.16:55

helmaks og se hvordan dere har det :-)

Stine Strøm

16.feb.2011 kl.17:27

Moro å følge dere på bloggen. Kos dere videre. Håper alle har det bra.

Dag Engebraaten

16.feb.2011 kl.17:36

Ser ut til at dere har det bra. Bra! Tror dere får noen fine dager der til tross for noe ruskete vær. Så ut som Luna har det kjempebra hun og. Ser frem til neste episode!

Lars Skalstad

16.feb.2011 kl.18:26

Dette ser jo morsomt ut for Ole og Alexander da :D håper dere har det bra der oppe ??:D:D

ASTRID SYLVESTER

16.feb.2011 kl.19:53

Flotte bilder av en tøff gjeng! Ser ut til at dere har det bra, ihvertfall ingen som har "frysi i hjæl".... Kos dere videre :-)

Marte Hoel

16.feb.2011 kl.20:06

For en gjeng! Lykke til med en spennende tur og pass godt på "Luna".

Hilsen Marte

Frode Langstrand

16.feb.2011 kl.20:39

Dette er bra, gutter. Synes dere alle er knalltøffe. Dere får herved stående invitasjon til å besøke oss i Friluftsgjengen. Da kan jo dere få prøve dere som lærere :)

Stå på, gutter!

Kristin B. Kleven

16.feb.2011 kl.21:14

Herlige bilder fra ekspedisjonen deres. Dette er en erfaring for livet . Håper dere har det hyggelig sammen. Hilsen Kristin

Gjermund Engen

16.feb.2011 kl.21:36

Dette er virkelig stort, gutta! Ser ut som dere storkoser dere på Haukelifjell. Hva er vel litt vind og kulde for gutter som dere!? Ha en fortsatt knall tur!!

Arne Jørgen

16.feb.2011 kl.22:13

Ser ut som om denne turen er knallbra hittil. Savner alt det siste året på RUSK som var det beste året av alle. Hadde betalt alt jeg eier og har for og kunne bli med dere på turen...

Lykke til videre å velkommen hjem igjen :)

NB! Når dagen kommer da :P

Skriv en ny kommentar

hits