Haukelifjell - vår første dag - uvær og rasfare


snødybden måles...

Kaldt og vinterlig!

Vi oppsøkte noe av det verste av hva Norges fastland har å tilby. Og vi fikk det i bøtter og spann; Vi sitter i skrivende øyeblikk værfast på Haukeliseter fjellstue.  Pr nå, så vil elevene få vansker med å komme seg hit. Veien er stengt, uværet herjer og stor rasfare. Vi venter spent på hva som skje vil med rundt dette i morgen

Vår snøhule er klar for innflytting


Vårt hotell de neste dagene

Vi brukte mellom 2-3 timer på vår snøhule. Snøen er svært tettpakket og komprimert. Dette gjør til at en må regne med noe ekstra tid på arbeidet. Likevel er det ideelle forhold for snøhuler her oppe. Mye snø, vær og vind gjør jobben for oss.

White Out! 

I dagslyset med snøværet og snødekte vidder og vann, så er det komplett håpløst å se konturene i snøen. Dette førte til et par merkelige situasjoner i dag;

Jeg står på ski ned en bakke, men pga det hvite lyset så ser jeg ikke at bakken er slutt, så jeg tror faktisk at jeg enda stod nedover bakken selv om den var slutt. I den neste bakken, så ikke jeg at den store snøskavelen som var nederst. Der gjorde jeg et elegant svalestup før jeg plantet ansiktet i en snøfunn. Vakkert!

I morgen er det ny dag, nye muligheter: Vi satser på å ha ha bloggen ferdig til kl 20 i morgen. Noe ustabilt nett her oppe gjør likevel til at det kan gå noe mer tid.

 

Friluftshilsen fra det arktiske Haukelifjell,

Eirik og Mats

Hilser til gutta våre, Isac, Adrian og Oliver!

8 kommentarer

Ole Klaseie

14.feb.2011 kl.21:07

Ja har du tryna i ei snøfonn har du tryna i dem alle :-)

Venter spent på tirsdagen!

Jørgen Klaseie

14.feb.2011 kl.21:11

bravo Mats :D sku ha fått et bilde ta ditt "svalestup" ;P

Morten F.Svehaugen

14.feb.2011 kl.21:12

Mats, je sku så gjerne ha sett bilde ta deij ta ett perfekt eksemplar av ett svalestup :D

Dag Engebraaten

14.feb.2011 kl.23:00

Håper nå været bedrer seg, så dere får samlet troppene i allefall. Det er jo bra på Haukeliseter, men kan vel ikke sammenlignes med komforten i en snøhule :) Har gjort tilsvarende svalestup, med full ryggsekk, AG3 og pulk. Gøy å se på, men.... Lykke til videre. Spent på fortsettelsen!

Heidi T. Klaseie

15.feb.2011 kl.08:08

Da er en gjeng med spente gutter på tur:-) Håper virkelig været bedrer seg litt, slik at dere alle får en super tur!

Heidi

Astrid Sylvester

15.feb.2011 kl.08:37

Nå har gutta lagt ut på den lange ferden mot snø og kulde... Håper dere får en fin tur uten altfor mange uforutsette hendelser :-)

Admin

15.feb.2011 kl.09:22

Takk for opmuntrende meldinger. Kan dessverre ikke garantere at det siste svalestupet er tatt. Totalt White Out fortsatt... Men gutta er på tur opp, så får vi se hvor langt de kommer.

E & M

anni fjeldstad

16.feb.2011 kl.10:02

ønsker dere alle en fortsatt flott tur,håper dere er i form, står på!!!!!! moro å følge med

Skriv en ny kommentar

hits