Expedition Cold Winter 2010 - Utsjøen


Kjedelig, men nødvendig; Utstyret kontrolleres før avreise og Expedition Winter Camp 2010

Kaldt og vinterlig - Klart for Expedition Cold Winter 2010

Friluftsgruppas Da Boyz In Da Hood er delt inn i to elevavdelinger. Nytt av året er at "ferskingene", DBIDH 8/9, skulle ut på denne type tøff vintertur. Da snakker vi om gutter på 13-14 år. Aldri før har vi sendt ut de gutta som ikke har fulgt teoriprogrammet vårt på turer som dette. Spente tok vi i mot de da de ankom mandag ettermiddag. Først på programmet var klær- og utstyrssjekk. Noen brølere ble avdekket, men ikke verre enn at lånt utstyr "reddet situasjonen for noen. Turen var ment å vare fra mandag 6.- 8.desember.


Ingen tilfeldigheter i forberedelsene til elevene

Fra kaldt til ekstremt...

Destinasjonen for Expedition Cold Winter 2010 var Utsjøen. Dette ligger mellom Eidsvoll kommune og Nes kommune i Akershus. Området ligger på ca 270 moh.


Det gode liv...? - Livet i skogen med gode venner

 Supre gutter med et herlig pågangsmot, det tok ikke lang tid før de var i jobb. Rekkefølgen var klar; Samle ved til kvelden og morgenen, etablere leir, fyre leirbålet og høydepunktet over de alle; lage god kveldsmat over bålet og høre elendig guttehumor på sitt verste. En herlig kveld ble det. Stjerneklart og temperaturer mellom -17 og -19.


Morgenstemning...

Natten ble kald. Iskald...

Løpet av kvelden sank temperaturen fort.  Kulda ble hard...Så hard at en elev måtte kjøres hjem da han ikke maktet å få varmen i kroppen løpet av natta. Trist for han, men sikkerhet er 1.prioritet!

Med temperaturer mellom -22 og -25 løpet av natta, så var det flere som kjente på kulda, men tatt i betraktning at dette var "Førstereisgutter" på slike turer, så imponerte de synes vi. Lite klaging. De som frøs, de skjønte det var opp til dem selv å gjøre noe med det.

Friluftsgruppas Da Boyz In Da Hood - Kong vinter 0-1 - Turen avbrytes

La det være sagt med en gang; Det er alltid nedtur å måtte avbryte en tur før tida. Men vi føler vi gjør de riktige tingene; Vi ivaretar ungdommens ve og vel. De skal ha en følelse av mestring; De mestret en natt under åpen himmel i -25 kalde blå. De skal ha gode minner; De var blide som sola dagen etter. Glemt var de kalde timene i posene. De gjør riktige valg; De vet de må samarbeide, de hjelper hverandre, de spiser og drikker for at de må, de jobber seg varm når de er kalde. Bra!


Ingen sure miner her - Vel gjennomført!

Ord blir fattige.


Spesielt å kunne være en del av dette. Naturen står helt stille...


Gylden Morgenstund? Stive og kalde klær, lomper og brød som granitt - Alt har sin sjarm...


Isen testes - Trygt her!


Vinteren og kulda har festet grepet. Vinterkunst!


Naturen på sitt vakreste...


Gutter - Det står respekt av dere. (Selv ikke soldater gjør dette...)

Friluftshilsen Eirik, Arnfinn og Mats

 

  

 

Tilrettelagt av Friluftsgruppa v/Mats

6 kommentarer

Morten F.Svehaugen

07.des.2010 kl.23:24

dette ser ut som en herlig tur. Og må nok innrømme att en blir litt små misunnelig når man er tidligere medlem å se sånt

ingerlise

08.des.2010 kl.00:57

Skulle gitt mye for å være 13 igjen å kunne vært med! For en fantastisk opplevelse denne turen må ha vært! Er skikkelig misunnelig. Kjempe bra tiltak, stå på!

Kristin Bjørnson Kleven

08.des.2010 kl.19:14

Spennende å lese om turen deres til Utsjøen. Ser ut som om det var skikkelig god stemning. Hilsen Kristin

hege

09.des.2010 kl.14:48

Hei gutter:-) så flott å se.....dere er en så herlig gjeng:-) stå på videre i vinter nå...

Birgitte

17.des.2010 kl.17:03

Dette var en flott tur. Fikk hjem en kjempe stolt, glad og fornøyd gutt. Han hadde hatt en super tur. Dette er virkelig et flott tiltak, med engasjerte voksne. Dere gjør en kjempe jobb for gutta våre. Takk

Administrator

20.des.2010 kl.21:53

Takk for ros! Vi føler oss heldige som kan jobbe med dette. Vi er stolte av gutta våre. De er en herlig gjeng!

Skriv en ny kommentar

hits