Expedition Winter Camp Haugastøl 2010 brått avsluttet!

Onsdag 17. februar, kveld
Etter å ha sendt en elev hjem i går, bar det rett oppover til BaseCamp'n med oss andre. På programmet stod det to ting; Matlaging og forberede leiren på uvær...
Med kulingvarsel og masse løssnø i området, så ville det i praksis si at alt som ikke var pakket ned kunne anses som tapt den neste dagen.
Temperaturen denne kvelden lå rundt 10-12 blå.

Mat
Maten var det som vanlig Guro som stod for. Meksikansk gryte stod på menyen - og igjen utrolig godt. Dette bekreftes på denne måten; masse smatting og slafselyder, ikke et eneste ord blir sagt, men gjerne etterfulgt av en ekte "mannerap" fra Gjermund. Med andre ord, all honnør til Guro!


Meksikansk gryte - Ikke det første Guro spiser når hun kommer hjem....

Nytt frafall i gruppa - gutta jobbet enda hardere!
Som uværet kan overraske i vinterfjellet, sånn kom også sykdommen denne kvelden, men denne gangen til Guro. Utrolig trist for henne, men også for resten av oss. Med scootertransport i full fart ned fra fjellet på kvelden, så var det ingen annen utvei enn å avbryte leiren den neste morgenen. Med en lærer igjen, samt fare for at flere kunne bli rammet, så teller sikkerheten alltid mest.
Igjen vil jeg trekke fram en utrolig god innstilling til å jobbe når det kreves. Utstyr skulle pakkes ned, spor etter oss skulle fjernes, samt gjøre alt klart for transport ned.
Er derfor utrolig stolt over disse gutta; de har på hele denne turen gjort de riktige tingene til riktig tid!


Hvilehjem for syke og svake lærere...?

Aldri så galt at det ikke er godt for noe...
Men opp i det hele, så finnes det alltid noe å glede seg over; Da undertegnede lå nede for telling før ekspedisjonen tok til, så var det en liten fugl som kvittret noe om det sterke kjønn...? Uansett; fuglen kvittrer ikke så mye nå, da den er mer opptatt å rope på elgen... :-)


Ready for take-off!


En ekspedisjon er over - et døgn tidligere en planlagt, men vi har mange gode minner med oss hjem...


En takk...
I forkant av turer som dette, så er det mye som skal gjøres. Mange har stilt opp for oss på en eller annen måte, i større eller mindre grad, men likevel fortjener alle disse en takk fra oss;

- Skolens ledelse: All tro,support og støtte før, under og etter ekspedisjonen.
- Skolens kantine & Annemor. Du har vært suveren - positiv og alltid stilt opp for oss...
- Sverre Herleiksplass: All bistand med frakt av utstyr inn og ut av fjellet.
- Arnfinn: Hjemmeværende reserve. Bra å vite at du var klar til å dra. En trygghet god å ha.
- Haugastøl Turistsenter: Lån av internett, samt tak over hodet for de syke og svake.
- Foreldre/foresatte: All support, kommentarer på bloggene og et herlig engasjement.
- Bloggleserne: Takk for at nettopp DU stakk innom. Slikt motiverer oss...
- Hjemmene våre: Takk for at dere har lånt oss ut! Uten dette, ingen tur :-)


Friluftshilsen
Guro & Mats
 

9 kommentarer

inger svehaugen

18.feb.2010 kl.20:45

Hei. Har vært spennende og være foresatt for en av gutta og følge med dere på turen her på bloggen.

Mange fine bilder og slående komentarer som viser at dere har blitt en godt sammensveiset gjeng.

Det var også et hyggelig møte vi fikk på Hønefoss stasjon i stad da vi møtte gutta der. Ingen som hang med nebbet ,men blide og positive gutter. Vi blir også stolte over og ha slike gutter.

Nå håper vi at dere som er igjen der oppe får en fin tur nedatt og at vi snakkes snart. Det er vi som skal takke dere for at dere tok guttene med på tur og jeg må bare si at hvis ikke dere fortjener minst en kake .så ............ hilsen mora til Morten

Admin

18.feb.2010 kl.20:49

Hørte vi kake...? eller hva med boller - de slo godt an sist :-)

joakim

18.feb.2010 kl.21:14

Har hatt en fantastisk fin tur :-) Litt dumt at vi måtte bryte leir så tidlig, og at Arne og Guro ble sjuke. Men alt i alt har turen vært helt super!!

Morten

18.feb.2010 kl.21:22

hatt en herlig tur, med gode minner :-)

det var synd at Arne Jørgen ble dårlig, og at Guro følgte etter, å atte vi måtte bryte leiern ett døgn tidligere, men alikevel, turen har som sagt vært knallbra, gleder mej til flere turer som er kommende med dere:-)

Arne Jørgen|

19.feb.2010 kl.00:14

da jeg hørte meldingen om at guro hadde blitt sjuk så fikk jeg litt dårlig samvittighet over at det er ratt jeg som har smittet henne men men... jeg ser bare positivt på det at vi kommer til og få flere trer:-) hadde kjempefin tur i det lille døgnet jeg var oppe på haugastøl, men litt kjedelig på stasjonen den natta jeg var der, ikke radio,tv eller et eneste blad, bare en telefonkatalåg på 1000 siden eller noe:-P var ikke fristende og lese den men fikk tiden litt til og gå:-) ble da heller ikke mye søvn på meg når det passerte GODSTOG hvert kvarter og da de andre togene som skulle forbi. men ellers gikk jeg egentlig og venta på at de som var på fjellheimen at de skulle komme med mat til meg:-P for det var jo trosalt IKKE lov til og LAGE MAT der inne:-(

vi snakkes seinere på flere dagsturer og expedisjoner som vi skal ha. vil takke mats, guro og resten av gjengen for en flott bistand når det gjelt meg og mat, nedkomst fra fjellet seint en Tirsdags kveld og ikke minst for at de kom ned hele gjengen for og ta avskjed på onsdag formiddag når jeg skulle med toget østover og hjem. (var utrolig godt og sove i en seng imens jeg pleide sykdommen natt til Torsdag men tror jeg blir hjemme fredag også:-) )

Gjermund

19.feb.2010 kl.11:53

har hatt en kjempefin tur, var dumt det med at Arne Jørgen ble dårlig og at Guro ble dårlig bare et døgn senere og at vi måtte bryte leir et døgn før, men turen har vært et høydepunkt i vinter uansett det som har skjedd.

Marte Hoel

20.feb.2010 kl.08:39

Til tross for sykdom har dere gjennomført med stil - og attpåtil på kortere tid. Masse ros til gutter og jenter som står på og får det til. Dere er fatastiske. Ha en god og velfortjent vinterferie.

PS. Hadde egentlig tenkt å be noen venner på gryte i kveld, men tror vi går for fisk!!!

Marte

Guro

20.feb.2010 kl.11:35

Tusen takk for en fantastisk tur gutter! Dere imponerer meg. Dessverre måtte vi avbryte turen tidligere, men til tross for all sykdom er dette gode minner jeg ikke ville vært foruten:)Gleder meg til neste tur! Ha en strålendes ferie alle sammen:)

Admin

20.feb.2010 kl.14:25

Tusen takk for mange flotte naturopplevelser og morsomme episoder sammen med dere. Dere er en sterk og utrolig morsom gjeng å være sammen med. Det har ikke vært en eneste klage fra dere. Så jeg er enig med Guro; Dere imponerer... Vi har blitt svært sammensveiset, noe som gjør det motiverende å jobbe med dette. Gleder meg allerede til fortsettelsen.

Skriv en ny kommentar

hits