Da var vi i gang, men...!

Tirsdag 16.februar - Ankomst og skitur inn i fjellheimen.
Etter at toget kom med elevene våre, var det tid for klesskift, ompakking, kontroll av utstyr før vi satte kursen inn over i fjellet. På forhånd hadde den lokale transportmannen vår kjørt inn fellesutstyret, mat, ved og pakninger. Guttene kom til et flott vintervær her oppe på Haugastøl.


Joakim, Morten, Arne J, undertegnede og Gjermund. Fotograf for anledningen; Guro


Guro sliter en smule...


I gang med teltområdet...


Gjermund sørger for at utstyret vårt er under kontroll...


Det mørknes i BaseCamp'n...


Morten og Gjermund nyter stille stund ved leirbålet...


Livgivende....


Arnfinns laksegryte...En sikker vinner i fjellheimen...


På vei ned med syk elev da et ukjent dyr har krysset skisporet rett før oss...Noen forslag til art...?

Togturen hadde etter guttas oppfatning gått veldig bra. Skituren fra togstasjonen og inn i fjellet tok ca. 1 time. Med bratte oppoverbakker, og noen få nedoverbakker, så var det duket for noen høyst sjeldne og vakre svalestup for noen av gutta. Alltid like moro å se folk falle på ski...

Klare oppgaver, fokuserte elever
Alltid på slike turer må det være en plan over det arbeidet elevene skal gjøre, og minst like viktig er rekkefølgen på dette. Derfor var det etablereing av leirområdet som stod på planen da gutta ankom Basecampen vår på ca1200 m.o.h. Elevene måtte sørge for at finne fornuftig teltområde, måke snø, sørge for at fellesutstyret var under kontroll, og ikke minst sørge for å ta til seg føde etter hvert. Guttene jobbet svært målrettet og fungerte godt sammen. På menyen stod en fantastisk god laksegryte m/ scampi og grønnsaker à Là Arnfinn. Smakte som alltid fortreffelig! All honnør til sjefskokk Guro.

...Sykdom og hjemsendelse...!
Dessverre så måtte en av våre elever kaste inn håndkledet. Kald, minimal matlyst og antydninger til begynnende oppkast/diarè, så ble det en retur for en av gutta.  Det eneste riktige var derfor å spenne skiene våre og bruke de sene kveldstimer/nattetimer for å frakte eleven ned. Da var det bare å gjøre klar sekk og pulken hans å dra dette ned sammen med eleven.
Når dette inntreffer, er det sikkerhet som alltid står først. Eleven har ikke noe å bidra med til gruppa, fryser, spiser ikke og ikke minst; han utgjør en smittefare for resten av gruppa. Da var det eneste riktig å sørge for tak over hodet inne på Haugastøl stasjon. I dag ble han sendt hjem med NSB som så snilt tok han med selv om billetten ikke er før fredag.

Onsdag 17.februar
Dagen i dag startet med sen frokost, før vi vendte nesen ned til stasjonen for å sende Arne Jørgen med toget. I skrivende stund, er det bloggtid før vi om noen minutter skal spenne skia og traske innover i fjellet igjen. En ting er sikkert, det er at gutta får trim så det holder på denne turen. Forøvrig morsomt å se hvordan høyden her oppe påvirker oss...Er trøtt som noen dupper hele gjengen.
På planen i dag er det utbedring av leiren, samt nødvendig forefallende arbeid. Morgendagen vil det bli skiturer, lage snøprofil, samt lage snøhule og innøving av Haugastøl-dansen...Følg med - følg med!!!    :-)


Ekspedisjonsliv i noe av det vakreste den norske fjellheimen kan tilby...


Morgenstemning...


I bakgrunnen sees leirområdet...


Sjefskokken viser stolt frem kjøkkenet sitt...


Teltliv - Gutta våre stråler...


Venter på en potensiell matbit...


Noen trøttere...? F.v Joakim og Morten (t.h)


Ikke vanskelig å skjønne hvorfor vi alltid vender tilbake...

Friluftshilsen Da Boyz In Da Hood,
Guro & Mats

6 kommentarer

jan egil jansberg

17.feb.2010 kl.16:02

hei.

ser ut som om dere har det bra, fint vær har dere fått også.

kan se ut som om det er fjellrev som har gått over skisporet deres. litt vanskelig uten å vite størrelse/avstand.

Hilsen

Jan Egil (samboeren til Guro)

Dag

17.feb.2010 kl.19:00

Det er nok en rev som har vært på fære der vil jeg tru. Eleers så ser det ut som derer har det riktig så bra. Lettere å sette opp småtelt enn 16-mannstelt? :)

inger svehaugen

17.feb.2010 kl.20:32

Flotte bilder , skjønner godt at dere har det fint der oppe.

Syndt når noen blir syke ,men slik er jo ikke noe en kan forutse, sikkerhet og helse må jo gå først.

Håper alikevel at dere får en fortsatt fin tur Og at været holder. klem til dere alle sammen. hilsen mor til Morten.

Kine

17.feb.2010 kl.22:51

Dere er tøffe og jeg er kjempe imponert! Ser fantastisk ut der oppe. Høres ellers ut som om dere har det bra tross noe sykdom. Kjedelig å bli syk akkurat på tur.

Nyt fjellivet! Ser fram til Haugastøl-dansen... :o)

Arne J

18.feb.2010 kl.00:24

misunner dere:-( men er i bedre form og ettersom værmeldinga lover det ikke bra i de neste dager med stort snøfall og mye vind opptil 18s/m etter det jeg så etter. så kan nok vente en tur ned

før tida karnsje hvis værmeldinga er riktig. Ha fortsatt en hyggelig tur videre blir godt og komme i en myk seng og pleie sykdommen. Skal følge med på bloggen utover de neste dagene og jeg kan holde der oppdatert på været 1 gang i timen hvis dere ønsker der.

Arnfinn Kjelland

18.feb.2010 kl.17:47

Det er så utrolig fint oppå der, skulle ønske jeg var der. Kos dere masse, det er jeg vel sikker på at blir gjort med Guro som kokk. Ser ut som gutta trives både ute i snøen, ved bålet og ikke minst i teltet. Dette er lett og lese ut fra bildene. Guro og Mats dere gjør en kjempe jobb der oppe, stå på.

Skriv en ny kommentar

hits